Belgische katten woedend omdat Amazon minder dozen gebruikt voor leveringen

Belgische katten woedend omdat Amazon minder dozen gebruikt voor leveringen

Katten tonen hun klauwen omdat Amazon steeds meer producten levert zonder extra verpakking.

boze-katten

22/02/2024

Katten in België kunnen maar niet wennen aan het nieuws dat Amazon steeds meer bestellingen thuisbezorgt zonder extra verpakking.

Terwijl hun baasjes hen proberen te paaien met speeltjes en lekkernijen, zijn katten woedend dat er nu minder verpakking wordt gebruikt. Sterker nog, als we afgaan op de vele 'Memes' op het internet, vinden ze het heerlijk om in kartonnen dozen te spelen.

Belgische bezorgers zien een groeiend aantal ongelukkige huistijgers. Vroeger kwamen poezen hallo zeggen bij de deur, maar nu keren ze hun rug. Ze zijnboos zodra ze zien dat er geen Amazondoos meer is om mee te spelen. Hoewel de meeste menselijke klanten blij zijn met minder verpakking, zijn hun katten ontroostbaar.

In de afgelopen vier jaar heeft Amazon het aantal bestellingen dat zonder extra verpakking naar zijn Europese klanten wordt verzonden met meer dan 50% verhoogd. Doordat er geen extra verpakking meer is, verminderdt het gewicht van de zendingen, waardoor ook de hoeveelheid uitstoot per pakket per levering vermindert. En zo moeten klanten ook geen extra Amazon kartonnen doos of papieren zak recycleren.

Waarom gebruikt Amazon geen kartonnen dozen meer?

In plaats van bestellingen in kartonnen dozen te verzenden, heeft Amazon besloten om verschillende van zijn verpakkingsreductieprogramma's te versnellen, waaronder “verzending zonder extra verpakking”. Dit betekent dat het artikel bij de klant thuis wordt afgeleverd zonder papieren zakken, enveloppen of extra kartonnen dozen van Amazon. Het product wordt verzonden in de originele verpakking van de fabrikant, die is gelabeld met het adres van de klant (en zijn kat). Voor vele duizenden artikelen (brokjes, pannen, pantoffels, douchekoppen, enz.) is de verpakking namelijk zo ontworpen en getest dat deze op deze manier kan worden verzonden.

Producten met een bepaalde waarde, zoals laptops, of hygiëne-, wellness- of intieme producten, zoals condooms, zijn uitgesloten van het programma. Voor andere producten kunnen klanten altijd tijdens het bestellen om Amazon-verpakkingen vragen. Wanneer klanten om extra verpakking vragen, geeft Amazon de voorkeur aan papieren zakken, kartonnen enveloppen of kartonnen dozen die thuis gemakkelijk gerecycleerd kunnen worden.

Sinds 2015 heeft Amazon het gewicht van de verpakking per zending met gemiddeld meer dan 41% doen dalen, waardoor het gewicht aan verpakkingsmateriaal met meer dan 2 ton is verminderd.