Vijf manieren waarop Amazon innoveert om werknemers beter te ondersteunen en klanten beter te bedienen

Vijf manieren waarop Amazon innoveert om werknemers beter te ondersteunen en klanten beter te bedienen

Ontdek hoe geavanceerde technologie de toekomst van logistiek vormgeeft, de klantervaring en de veiligheid van werknemers verbetert, nieuwe functies creëert en bijdraagt tot de vermindering van verpakkingsmaterialen

20240411_Wrap_up_blog

11/04/2024

Journalisten uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en andere Europese landen, woonden het allereerste Europese ‘Delivering the Future’-evenement van Amazon bij, dat werd gehouden in het nieuwe Operations Innovation Lab in het Noord-Italiaanse Vercelli. Het bedrijf presenteerde allerlei nieuwe technologieën zoals geavanceerde robotica en AI-aangedreven innovaties die de toekomst van het werk in het Europese netwerk van Amazons fulfilment-centra zullen bepalen. 

Het lab is een internationaal innovatiecentrum met een divers team van wetenschappers en ingenieurs van over de hele wereld. Het is gewijd aan de ontwikkeling en het testen van technologie om werknemers beter te ondersteunen en klanten beter te bedienen. Daarnaast dient het lab ook als Europese hub voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve, duurzame verpakkingen en als trainingscentrum voor operatoren van Amazon Robotics. In de komende maanden zal er in het lab ook een bezoekerscentrum geopend worden voor publieke rondleidingen. Deze rondleidingen bieden klanten, studenten of andere geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de geavanceerde technologieën en robotica die betere manieren van werken creëren, terwijl ze klanten voorzien van snelle en betrouwbare leveringen. 

Investeren in geavanceerde technologieën in het Europese netwerk van Amazons fulfilmentcentra 

Het lab, opgericht in 2017, dient als spil voor het wereldwijde Mechatronics & Sustainable Packaging-team dat in 2019 werd opgericht.  Dit team zal tegen het einde van 2024 verantwoordelijk zijn voor de installatie van meer dan 1.000 stuks nieuwe technologie binnen het Europese netwerk van Amazons fulfilmentcentra. Dit komt neer op een investering van meer dan 700 miljoen euro over de afgelopen vijf jaar. De geavanceerde technologieën omvatten itemsorteerders, palletwagens en automatisch geleide voertuigen, die ondersteuning zullen bieden aan Amazon-werknemers in fulfilmentcentra door heel Europa. Robotica en technologie spelen een cruciale rol in het verbeteren van Amazons operationele netwerk, terwijl AI het bedrijf in staat stelt om deze verbeteringen op te schalen voor haar wereldwijde operaties die miljoenen klanten wereldwijd bedienen. 

Elke technologie brengt andere vaardigheidseisen met zich mee en in veel gevallen moeten er nieuwe functies gecreëerd worden. In de afgelopen tien jaar zijn er meer dan 50.000 banen bijgekomen in Europese fulfilment centra door de introductie van nieuwe technologie die een veiligere werkomgeving en mogelijkheden voor bijscholing. 

Voor meer informatie over de geavanceerde technologie en robotsystemen die zijn ontwikkeld in het Amazon Operations Innovation Lab lees onze blogpost

Investeren in technologie, veiligheid en vaardigheidstraining gaan hand in hand 

Het Amazon Operations Innovation Lab illustreert hoe onze veiligheidsexperts, ingenieurs, technici en AI-wetenschappers gezamenlijk werken aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe technologie voordat deze in ons hele netwerk worden ingevoerd. De technologie die we op onze sites inzetten is altijd gericht op het ondersteunen van ons team en het veiliger maken van onze activiteiten. Onze veiligheidsgegevens voor 2023 laten zien dat we hierin wereldwijd jaar na jaar vooruitgang blijven boeken. 

Sinds de introductie van robots binnen de activiteiten van Amazon hebben we honderdduizenden werknemers aangenomen om in onze vestigingen te werken en hebben we wereldwijd meer dan 700 nieuwe functiecategorieën gecreëerd. Afgelopen oktober kondigden we onze samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) aan om de impact van automatisering op werk te bestuderen. In Vercelli deelden de onderzoekers een eerste analyse over wat volgens werknemers de invloed van technologie en automatisering is op gezondheid, veiligheid, werkzekerheid en lonen.  

Meer informatie over het Amazon Industrial Innovation Fund en de innovation Challenge is terug te vinden op onze blog

Een op de twee zendingen van Amazon in Europa wordt geleverd zonder doos, dankzij vernieuwingen in verpakkingsreductie

Amazon denkt outside the box: in plaats van de iconische kartonnen doos met de Amazon-glimlach, wordt nu meer dan 50% van de Europese zendingen geleverd in een gereduceerde, recycleerbare verzendverpakking. Voorbeelden hiervan zijn een papieren zak, kartonnen envelop, of zelfs zonder extra verpakking via Amazons ‘Ships in Product Packaging’-programma. Naast het verminderen van afval, kan het ontbreken van toegevoegde verpakking ook betekenen dat zendingen lichter zijn. Hierdoor zijn er per pakket minder leveringsemissies en is er minder verpakking om te recyclen. In de afgelopen vijf jaar zijn via dit programma al meer dan 700 miljoen zendingen in Europa geleverd zonder extra verpakking. Voor artikelen die extra verpakking nodig hebben, gebruikt Amazon papieren zakken en kartonnen enveloppen die minder verpakkingsmateriaal nodig hebben, resulteren in minder lege ruimte in elk verzonden pakket en tot 90% lichter zijn dan kartonnen dozen van vergelijkbare grootte.

Het Operations Innovation Lab is ook de plek waar Amazon de nieuwste verpakkingstechnologieën met een lagere impact op het milieu test. Het beschikt over speciale apparatuur zoals een geautomatiseerde machine die op maat gemaakte verpakkingen produceert en een innovatieve labelrobot die het aanbrengen van labels automatiseert voor pakketten die kunnen worden verzonden zonder dat Amazon er verzendverpakkingen aan toevoegt.

Meer informatie over onze duurzaamheidsinnovatie kan je vinden op onze blog.

Amazon Industrial Innovation Fund lanceert innovatiewedstrijd 

In 2022 lanceerde Amazon het Industrial Innovation Fund, een durfkapitaalinvesteringsprogramma van $1 miljard dat opkomende technologiebedrijven ondersteunt die oplossingen ontwikkelen op het gebied van magazijnautomatisering en innovatie van de supply chain. Sinds de lancering heeft het fonds meerdere investeringen gedaan in veelbelovende technologieën, zoals Instock en Mantis Robotics. Vandaag zet het fonds een nieuwe stap voorwaarts met de lancering van zijn eerste Innovation Challenge, een nieuw wereldwijd initiatief om nieuwe technologieën die helpen bij het oplossen van de huidige en echte uitdagingen in de industrie en bij Amazon operaties, te vinden, onder de aandacht te brengen en te stimuleren. 

Amazon kondigde de introductie van de Innovation Challenge aan tijdens zijn eerste Europese Delivering the Future evenement, dat vandaag werd gehouden in Vercelli, Italië. Startups die actief zijn in deze sector worden geconfronteerd met een aantal hindernissen die verder gaan dan alleen het vinden van kapitaal. Andere uitdagingen zijn het bepalen van de geschiktheid van het product voor de markt, het vinden van klanten, het opschalen van technologieën en het evalueren hoe en waar ze hun technologieën kunnen verkopen. Daarnaast hebben bedrijven als Amazon specifieke technologische eisen waar startups zich mogelijk niet volledig van bewust zijn of niet begrijpen hoe ze die zonder begeleiding moeten realiseren. 

Meer informatie over het Innovation Challenge kan je vinden op onze blog

 

Drie manieren waarop AWS AI, Internet of Things (IoT) en machine learning gebruikt om Amazons fulfilment centra te optimaliseren 

Geavanceerde technologieën zoals AI, machine learning, data-analyse en het Internet of Things (IoT) transformeren de logistieke sector. Hierdoor kan Amazon sneller leveren aan consumenten, de werkplek veiliger kan maken en efficiëntie in de hele logistiek ontsluiten. Amazon Web Services (AWS) biedt zeer schaalbare, betrouwbare infrastructuur die belangrijke technologieën in het fulfilmentproces van Amazon voedt, waaronder Amazon Monitron en Amazon SageMaker. 

Amazon Monitron maakt gebruik van data-analyse en machine learning om storingen in apparatuur te voorspellen, wat de uitvaltijd verminderd. Amazon SageMaker daarentegen is een schaalbaar platform waarmee datawetenschappers AI- en machine learning-modellen kunnen creëren en implementeren. Een van de belangrijkste technologieën die in het lab wordt getoond en ontwikkeld, de Automated Tote Retriever (ATR), is een mechatronisch systeem dat het ophalen en transporteren van bakken in fulfilmentcentra automatiseert en dat werkt via de cloud. Dit betekent dat Amazon het systeem op afstand vanaf elke locatie kan monitoren en indien nodig kan ingrijpen. Deze technologieën, die draaien op AWS, stellen Amazon in staat om het hele fulfilmentproces te optimaliseren, waardoor Amazon zijn klanten optimaal kan bedienen.  

Meer informatie over de AWS kan je vinden op onze blog