Drie manieren waarop AWS IoT, AI en machine learning gebruikt voor de optimalisatie van Amazons fulfilmentcentra

Drie manieren waarop AWS IoT, AI en machine learning gebruikt voor de optimalisatie van Amazons fulfilmentcentra

Ontdek hoe AI en machine learning-technologieën ontwikkeld door Amazon Web Services (AWS), zoals Amazon Monitron en Amazon SageMaker, bijdragen tot de transformatie van de activiteiten van het bedrijf

20240411_AWS_blogpost

11/04/2024

Het is bijna twee decennia geleden dat Andy Jassy en zijn team van technologie-experten het immense potentieel zagen in het delen van de innovatieve technologieën achter Amazon.com met andere bedrijven. Ze stelden voor deze als een dienst te verkopen om te helpen bij de transformatie van bedrijven. Zo kwam Amazon Web Services (AWS) tot stand. Vandaag ontsluit de uiterst schaalbare, betrouwbare IT-infrastructuur voordelen voor meer dan een miljoen klanten over de hele wereld. Deze klanten maken gebruik van AI, machine learning, data analytics en het Internet of Things (IoT) om verreikende, soms revolutionaire veranderingen teweeg te brengen in talloze industrieën.

Elke branche kent zijn eigen unieke uitdagingen en in de loop der jaren heeft het team van AWS de noodzaak ingezien om speciaal ontwikkelde cloudservices aan te bieden. Zo kan AWS specifieke sectoren helpen technologische uitdagingen het hoofd te bieden. De logistieke sector is een van de sectoren waar AWS-oplossingen de manier van werken hebben omgegooid om de efficiëntie te verbeteren, de veiligheid te vergroten en sneller te leveren aan klanten.

Alessandra Antonelli, Country Leader Italy voor Amazon Web Services, zegt:"Cloud computing heeft een transformatie teweeggebracht in de logistieke sector. Het is, samen met AI, machine learning en de slimme sensoren die te vinden zijn in het internet of things (IoT), ronduit revolutionair geweest in de manier waarop de fulfilment sector opereert. Onze toekomstvisie weerspiegelt deze positieve vooruitgang. We streven naar een wereld waarin geavanceerde oplossingen stap voor stap het werk voor iedereen veiliger en efficiënter blijven maken."

 

Minder onderbrekingen en een betere ervaring voor medewerkers en klanten

Amazon Monitron, een end-to-end Condition Monitoring Systeem, maakt gebruik van IT, gegevensanalyse en algoritmen voor machine learning om storingen in apparatuur vroegtijdig te voorspellen. Dit systeem heeft een grote impact en gebruikt kleine sensoren op een motor, pomp of transportband in Amazons fulfilmentcentra. Het verzamelt gegevens en stuurt deze naar de cloud. Hier detecteert een algoritme anomalieën en kan het ingenieurs bijna onmiddellijk waarschuwen. Deze vroege waarschuwingen maken proactief onderhoud mogelijk op een ongeziene schaal.

Om aan de leveringsbeloften aan klanten te voldoen werken Amazons fulfilment centra tijdens piekperiodes 24/7. Dit betekent dat zelfs de kleinste verstoringen leveringen kunnen vertragen. Hier spelen geavanceerde technologieën zoals Amazon Monitron een essentiële rol in het verbeteren van de operaties. Sinds de uitrol van de technologie in 2021 is de ongeplande uitvaltijd met 69% gedaald, wat Amazon ondersteunt bij het waarmaken van zijn belofte aan klanten.

Op dit moment zijn er 104.000 Amazon Monitron sensoren in gebruik in de Europese fulfilment centra van Amazon. Deze controleren meer dan 34.000 onderdelen van de technologie op 192 locaties. De sensoren zorgen ervoor dat de operaties van Amazon elke dag zo efficiënt mogelijk verlopen, waardoor Amazon zijn klanten vlot kan bedienen. Het heeft ook verdere efficiëntieverbeteringen op operationeel niveau opgeleverd. Amazon kan hierdoor naar schatting 37,83 miljoen dollar besparen.

Naast het verbeteren van het fulfilmentproces heeft de uitrol van Amazon Monitron in de fulfilmentcentra van Amazon ook een positief effect op de teams die er werken. Voordien moesten technici lange afstanden afleggen om apparatuur te controleren. Maar nu activeren de sensoren automatisch preventieve reparaties. Deze worden geregistreerd op een centraal dashboard, waar technici sneller afwijkingen kunnen detecteren. Het verbetert de ervaring van de medewerkers en stelt Amazon in staat om de consument te bedienen - de ultieme win-win.

 

Operationele efficiëntie met de kracht van machine learning en AI

Amazon SageMaker is een ongelooflijk veelzijdig platform voor datawetenschappers en ontwikkelaars. Zij kunnen eenvoudig en snel modellen voor machine learning en AI op elke schaal bouwen en implementeren. Het platform optimaliseert activiteiten op het gebied van opslag, order picking, vraagvoorspelling en mapping in Amazons fulfilmentcentra wereldwijd.

Amazon SageMaker speelt een sleutelrol in de weg van producten naar en uit het netwerk van Amazon. Zodra een zending aankomt, identificeert een geautomatiseerd opslagsysteem, aangedreven door Amazon SageMaker, de optimale plaats om de items op te slaan. Hierdoor verloopt het picken efficiënter. Het platform werkt voorspellend, wat betekent dat producten op intelligente wijze kunnen worden opgeslagen en geplaatst in kernverwerkingscentra. Het zorgt er ook voor dat de layout van magazijnen en robotvloten worden geoptimaliseerd. Het programma maakt gebruik van gegevens om de productiviteit te verhogen.

Zodra de leveringen van klanten een fulfilment center hebben verlaten, optimaliseert Amazon SageMaker de leveringsroutes en rijpatronen, waardoor de kosten dalen, de levertijden korter worden en de laatste-kilometerverzending duurzamer wordt dan voorheen mogelijk was. In veel opzichten is het de hoeksteen van Amazons fulfilment en logistieke netwerk, dat snellere levering, lagere kosten en een verbeterde klantervaring mogelijk maakt.

 

Vanop afstand bedienen en bewaken van fulfilmenttechnologieën via de cloud

Een ander goed voorbeeld van de praktische toepassingen van AWS-diensten is de bediening vanop afstand en de monitoring van de Automated Tote Retriever, ATR. Dit mechatronische systeem automatiseert het ophalen en transporteren van bakken met producten in de fulfilmentcentra van Amazon.

Wanneer een bak vol zit met producten wordt de bewegende shuttle gewaarschuwd en gebruikt het een speciale grijper om de volle bak te vervangen door een lege. Dankzij dit volledig geautomatiseerde proces hoeven Amazon-medewerkers deze bakken niet meer handmatig op te tillen, wat de veiligheid, ergonomie en efficiëntie ten goede komt. Dankzij de AWS-cloud kunnen deze technologieën wereldwijd vanop afstand worden bewaakt, met systemen die in hoge mate met elkaar verbonden zijn en volledig inzicht bieden. Zo kan er, indien nodig, direct worden ingegrepen.

 

AWS is de ruggengraat die zorgt voor betere fulfilment

Cloud computing en AWS zijn een belangrijk onderdeel van Amazons DNA. De technologieën die tegenwoordig op AWS draaien drijven het hele operationele netwerk van Amazon aan. Deze intelligente maar complexe systemen zijn in de basis ontworpen om het fulfilmentproces te optimaliseren en zijn uiteindelijk wat Amazon in staat stelt om zijn beloften aan klanten waar te maken.

Maar de voordelen voor de maatschappij zijn veel groter. Oplossingen zoals Amazon Monitron, Amazon SageMaker en ATR zijn de eerste van vele die de logistieke sector vooruit zullen stuwen, en AWS is nog steeds toegewijd om pionier te blijven in deze veranderingen.

Ga voor meer informatie over Amazon Web Services naar www.aws.com.