Amazon Prime

Amazon.com.be opent zijn virtuele deuren in België

Amazon.com.be opent zijn virtuele deuren in België

18102022_Launch

18/10/2022 | Luxemburg

Klanten van de Belgische online winkel kunnen kiezen uit meer dan 180 miljoen producten in meer dan 30 categorieën

Ze kunnen lid worden van Amazon Prime voor slechts € 2,99/maand en zo genieten van gratis en snelle levering van miljoenen producten, een grote selectie van populaire films en tv-shows op Prime Video, gratis games en in-game content met Prime Gaming, en van onbeperkte opslag op Amazon Photos

De “Brands of Belgium” winkel opent vandaag zijn deuren en biedt duizenden producten aan van meer dan 100 Belgische merken

Klanten van de Belgische online winkel ontvangen hun bestellingen in recycleerbare huishoudelijke verpakkingen - papieren zakken, kartonnen enveloppen en kartonnen dozen - voor bestellingen die vanuit de Fulfilment Centers van Amazon worden verzonden

Luxemburg, 18 oktober - Vandaag opent Amazon.com.be zijn virtuele deuren. Klanten van de Belgische online winkel kunnen nu shoppen uit een selectie van meer dan 180 miljoen producten in meer dan 30 categorieën, profiteren van lage prijzen en snelle levering. Daarnaast genieten ze van een winkelervaring, inclusief klantenservice, in de taal van hun voorkeur - Frans, Nederlands of Engels. Vanaf vandaag kunnen klanten op Amazon.com.be ook lid worden van Amazon Prime, het allerbeste op het gebied van winkelen, besparingen en entertainment.

"Na maanden van voorbereiding zijn we trots om de virtuele deuren te openen van het splinternieuwe Amazon.com.be. Vanaf vandaag zullen we onze klanten in België nog beter kunnen bedienen met een lokale, meertalige winkelervaring en Prime-lidmaatschap. We verrassen hen met een uitgebreide selectie van internationale en lokale Belgische merken, net op tijd voor de feestdagen", zegt Eva Faict, Country Manager voor Amazon.com.be. "Het is nog maar het begin van onze reis in België en we zijn vastbesloten om onze Belgische klanten en lokale verkoopspartners de best mogelijke ervaring te bieden."

Amazon.com.be biedt een uitgebreid aanbod, waaronder categorieën zoals Consumentenelektronica, PC, Sport & Outdoors, Gereedschap, Speelgoed, Wonen & Keuken, Doe-het-zelf, Mode en Schoenen en nog vele andere. Bovendien kunnen klanten vanaf vandaag ook Echo, Kindle en Ring apparaten kopen op Amazon.com.be. De online shop biedt populaire internationale merken zoals Apple, Bosch, Hasbro, HP, LEGO, Logitech, Philips en Samsung, maar zet ook Belgische merken zoals Valley of Tea, Serax, Barbecook en Kipling in de kijker. Klanten kunnen genieten van gratis levering van bestellingen van meer dan € 20 die daarvoor in aanmerking en die worden verkocht en verzonden door Amazon. 

Introductie van Amazon Prime voor Amazon.com.be

Meer dan 200 miljoen betalende Prime-leden in 25 landen over de hele wereld genieten van het gemak, de besparingen en het entertainment van Prime. Terwijl veel Belgische klanten al gebruikmaken van Prime op Amazon.fr, Amazon.de en Amazon.nl, wordt vandaag een specifiek, lokaal Prime-lidmaatschap gelanceerd op Amazon.com.be. Voor slechts 2,99 per maand of 25,00 per jaar, biedt het lidmaatschap gratis levering van miljoenen artikelen de volgende dag, zonder minimum besteding, toegang tot Prime Video, Prime Gaming en nog veel meer. Om meer te weten over het lidmaatschap en Prime uit te proberen kunnen klanten zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op amazon.com.be/prime.  

Het lidmaatschapsprogramma van Amazon.com.be omvat:

  • Snelle en gratis levering: Snelle en gratis levering van miljoenen in aanmerking komende producten. En dit de volgende dag.
  • Prime Video: Bekijk populaire films en tv-shows, bekroonde Amazon Originals, andere exclusieve producties... Wereldwijde hits zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys en Handmaid's Tale, en Europese titels als LOL: Qui rit, sort, I Love America, The Grand Tour, en All or Nothing: Arsenal.
  • Prime Gaming: Rechtstreeks toegang tot in-game content en gratis games om elke maand te downloaden, evenals een gratis maandelijks kanaalabonnement op Twitch. De lijst van gratis Amazon Prime games voor oktober bevat zeven titels, namelijk Fallout 76, Total War: Warhammer II, Middle-Earth: Shadow of War, Glass Masquerade: Origins, LOOM, Hero's Hour en Horace.
  • Amazon Photos: Prime-leden krijgen onbeperkte opslagruimte voor foto's met hoge resolutie en 5 GB voor de opslag van video's.
  • Exclusieve aanbiedingen: Prime-leden krijgen toegang tot Prime Day, het jaarlijkse deal-event van Amazon, dat ongelooflijke besparingen en enorme kortingen biedt op exclusieve aanbiedingen van de populairste merken.

De 'Brands of Belgium' winkel zet Belgische kmo's in de kijker

In het kader van zijn engagement om lokale klanten in contact te brengen met lokale bedrijven, heeft Amazon.com.be de winkel 'Brands of Belgium' gelanceerd. Op www.amazon.com.be/brands-of-belgium kunnen klanten een speciale virtuele vitrine ontdekken voor nieuwe, opkomende en gevestigde lokale merken. Met meer dan 100 Belgische bedrijven kunnen Belgische klanten kiezen uit duizenden lokale producten in categorieën zoals Eten & Drinken, Mode, Beauty, Gezondheid & Persoonlijke Verzorging, en Wonen & Keuken ... Op de virtuele vitrine schittert een handgeschilderd ontwerp van de Belgische kunstenaar Tom Schamp. De combinatie van traditionele acryltechnieken met digitale compositie, het evenwicht tussen ambacht en technologie weerspiegelt de ambitie van Amazon.com.be om Belgisch ondernemerschap te versterken met de technologie van Amazon.

"Een sterke relatie opbouwen met Belgische merken - klein of groot - is ongelooflijk belangrijk voor ons, omdat we weten dat onze klanten graag lokaal winkelen. We willen dat Amazon.com.be een plaats is waar ze dat kunnen doen, en waar we Belgische bedrijven de kans kunnen geven om te groeien", aldus Eva Faict. "Nu we vandaag onze deuren openen voor de 'Brands of Belgium' winkel, nodigen we Belgische bedrijven uit om samen met ons van Amazon.com.be een echte thuis te maken voor lokale bedrijven, en dit voor vele jaren."

Duurzame verpakking voor producten geleverd door Amazon en Fulfilment door Amazon

Sinds 2015 heeft Amazon het gewicht van uitgaande verpakkingen per zending met meer dan 38 % verminderd en meer dan 1,5 miljoen ton verpakkingsmateriaal geëlimineerd. Om het gebruik van plastic in zijn verpakkingen aanzienlijk te verminderen, is Amazon.com.be overgeschakeld van plastic leveringszakken voor eenmalig gebruik naar recycleerbare papieren zakken en kartonnen enveloppen voor bestellingen die vanuit de Amazon Fulfilment Centers worden verzonden. Ook de beschermende luchtkussens zijn vervangen door een volledig gerecycleerde en volledig recycleerbare papieren vulling. Het gaat om artikelen die worden verkocht door Amazon en door externe selling partners die gebruikmaken van Fulfilment by Amazon (FBA). Amazon verkoopt ook steeds meer producten die kunnen worden verzonden in de originele verpakking van de fabrikant, waarop alleen een adreslabel wordt aangebracht.

Amazon.com.be is beschikbaar op desktop en mobiele browsers en in de mobiele Shopping App van Amazon. Klanten kunnen Prime uitproberen door zich aan te melden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op Amazon.com.be/prime.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: obsessie voor de klant in plaats van focus op de concurrentie, passie voor innovatie, streven naar operationele topkwaliteit en langetermijndenken. Amazon streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf op aarde, de beste werkgever op aarde en de veiligste werkplek op aarde te zijn. Klantbeoordelingen, 1-Click shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfilment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, Just Walk Out technologie, Amazon Studios en The Climate Pledge zijn enkele van de baanbrekende producten van Amazon. Ga voor meer informatie naar https://www.aboutamazon.eu/ en volg @AmazonNews.

Elke dag beter met Amazon Prime

Amazon Prime biedt de beste winkelervaring, besparingen en entertainment aan meer dan 200 miljoen betalende leden wereldwijd. Prime-leden in België hebben onbeperkt toegang tot bekroonde films en tv-series zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power met Prime Video, gratis games en in-game content met Prime Gaming en nog veel meer. De basis van het Prime-lidmaatschap is onbeperkte snelle en gratis levering. Het Amazon Prime-lidmaatschap kost € 2,99 per maand en klanten kunnen zich ook aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op www.amazon.com.be/prime.