Persberichten

E-commerce, een beproefde groeimotor die Belgische kmo’s nog niet volledig hebben omarmd

E-commerce, een beproefde groeimotor die Belgische kmo’s nog niet volledig hebben omarmd

Volgens een studie door Kantar in opdracht van Amazon en BeCommerce aarzelt meer dan de helft (55%) van de Belgische kmo-verkopers nog om hun bedrijf online te lanceren. Dat terwijl 53% actief op zoek is naar nieuwe groeimotoren

17/10/2023 | Brussel

Belgische kmo's die de stap naar e-commerce hebben gezet merken nochtans positieve resultaten. Ze melden vooral dat ze meer klanten bereiken (79%) en hun omzet verhogen (66%).

Om de eerste verjaardag van Amazon.com.be te vieren, kondigt het bedrijf de lancering van de e-Academy aan. Dat is een gratis online trainingsprogramma ontworpen om alle ondernemers toegang te geven tot de kennis die ze nodig hebben om hun bedrijf online te lanceren. De e-Academy is beschikbaar vanaf 23 oktober.

Eind 2022 telde België meer dan 1,2 miljoen kmo's. Dat zijn er ongeveer 30.000 meer dan in 2020 en 21% meer dan 10 jaar geleden. Dat bewijst dat België bruist van talent en ondernemers die zich willen ontplooien en hun creativiteit overal ter wereld willen promoten. Maar velen van hen aarzelen nog om de digitale sprong te wagen. Een studie van Kantar in opdracht van Amazon en BeCommerce toont dat 45% van de kmo's in België vandaag digitaal aanwezig is, tegenover slechts 11% in 2013. Deze opmerkelijke groei verhult dat 55% van de Belgische kmo's nog steeds aarzelt, ook al is meer dan de helft (53%) actief op zoek naar nieuwe groeimotoren.

"Te veel Belgische bedrijven geven op omdat ze denken dat het te complex is om hun bedrijf online te lanceren. We zijn ervan overtuigd dat we een rol te spelen hebben in de ondersteuning van de digitalisering en de groei van de Belgische kmo's. Al meer dan 20 jaar stoppen we al onze energie, onze knowhow en ons innovatievermogen in de groei van de economieën waarin we actief zijn. België is daarin geen uitzondering," besluit Eva Faict, Amazon.com.be Country Manager.

In een wereld die steeds digitaler wordt, is e-commerce de drijfveer van ontwikkeling, dat benadrukt Christophe de Smet, oprichter van Garzini : "Tot 2020 besteedden we 70% van onze inspanningen aan de ontwikkeling van het traditionele distributienetwerk en 30% aan e-commerce,” verklaart oprichter Christophe de Smet. “Sindsdien hebben we besloten om onze strategie om te draaien en ons te richten op e-commerce, waarbij we volop profiteren van Amazon.”

Bedrijven die de digitale sprong hebben gewaagd, ervaren tal van positieve resultaten. 79% van de bevraagde ondernemingen geeft aan dat ze meer klanten bereiken door online te verkopen. 66% verklaart ook dat ze hun omzet verhoogden door e-commerce. Waarbij bijna de helft (42%) een significante stijging vaststelde van ongeveer 20%. Iets meer dan de helft van de bevraagden (52%) heeft hun afzetgebied uitgebreid tot buiten de landsgrenzen.14% heeft zelf nieuwe banen gecreëerd door hun online activiteit. Zo dragen ze dus actief bij aan de economische groei van het land.

"Hoewel we een netto stijging zien in het aantal Belgische bedrijven dat online verkoopt, hinken we toch nog steeds achterop”, getuigt Martine Philippe, Research Director bij Kantar Insights België. “Bedrijven die de stap richting e-commerce zetten plukken daar nochtans de vruchten van. Ze breiden hun klantenbestand uit, zien hum omzet groeien en creëren jobs. Toch zijn ze nog op zoek naar begeleiding en opleidingen om hun digitale transitie te ondersteunen.”

"E-commerce biedt unieke groeikansen voor Belgische bedrijven en de Amazon e-Academy zal ondernemers helpen de hindernissen te overwinnen waarmee ze worden geconfronteerd om hun bedrijfsuitbreiding in België en daarbuiten te ondersteunen", zegt Greet Dekocker, BeCommerce Managing Director.

Deze trends worden ook bevestigd in het eerste kmo-rapport van Amazon in België. De meer dan 1200 Belgische kmo’s die actief zijn op Amazon verkochten samen meer dan 5 miljoen producten in 2022. Dat zijn 10 producten per minuut! 200 van hen overschreden de kaap van 100.000 euro omzet, terwijl 30 een omzet van een miljoen euro boekten. Kmo’s die ervoor kozen om internationaal te verkopen, boekten meer dan 200 miljoen euro aan exportomzet, waarvan 140 miljoen euro binnen de EU en 50 miljoen euro daarbuiten.

"We exporteerden al een beetje via ons netwerk van speciaalzaken, maar met Amazon heeft de business duidelijk een nieuwe dimensie gekregen. We bereiken nu niet alleen consumenten die vaak in conceptwinkels komen, dus ons publiek is veel breder en gevarieerder", zegt Dimitri Oosterlynck, oprichter van Gimber, die denkt dat dit succes deels te danken is aan de logistieke service van Amazon: "Ik ben gefascineerd door de logistiek van Amazon: die is niet alleen heel scherp geprijsd, maar ook ongelooflijk efficiënt. Het neemt de wrijving weg in de noden van de consument".

Tot slot creëerden deze kmo's 3.500 banen om hun online business te ondersteunen.

"Partnerverkopers zijn nu goed voor bijna 60% van alles wat we verkopen in onze online shops, en we innoveren elke dag om hen te helpen hun bedrijf te ontwikkelen. We bieden gevarieerde middelen en diensten om hen te begeleiden en te helpen slagen", zo verklaart Guillaume Codsi, directeur Marketplace, Amazon.com.be.

Amazon biedt een breed scala aan diensten die zijn ontworpen om ondernemers te ondersteunen in elke fase van hun online avontuur. De meeste oplossingen zijn vrij toegankelijk via de site Seller Central en 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Zo kunnen alle ondernemers op eigen tempo en op elk moment van de dag experimenteren en hun e-commerceplan verfijnen. Deze gebruiksvriendelijke toepassingen helpen bedrijven bijvoorbeeld om hun zichtbaarheid te vergroten door middel van promoties, te profiteren van Amazons snelle bezorgdiensten en nieuwe klanten te bereiken door internationaal te verkopen.

 

Het online succes van Belgische KMO’s stimuleren

Een derde (31%) van de Belgische ondernemers die Kantar ondervraagde, gaf aan niet over de nodige vaardigheden te beschikken om hun online business op te starten. Een kwart van hen (26%) zou wel graag opgeleid worden om dit gat in hun kennis te dichten.

Om de digitaliseringsinspanningen van kmo’s en ondernemers te ondersteunen, kondigt Amazon vandaag de lancering van de e-Academy aan, een gratis programma dat voor iedereen toegankelijk is. Het biedt een concreet antwoord op de behoefte aan scholing en bestaat uit verschillende trainingen in de vorm van tutorials en webinars die essentiële kennis bieden om (beter) online te verkopen.

Bij de lancering op 23 oktober zal de e-Academy zo’n 20 modules bevatten. Die behandelen alle aspecten van e-commerce in korte video’s met experten. Zo vind je er: bereid je voor op je digitale transitie, open je eigen website, lanceer op een marktplaats, bouw je merk, verhoog je bezoekersverkeer, verzorg je logistiek en versnel je verkoop.

"Het e-Academy programma geeft alle ondernemers toegang tot de tools en kennis die ze nodig hebben om hun bedrijf online te lanceren, via hun eigen website of op een bestaande marktplaats zoals Amazon," zegt Guillaume Codsi, Marketplace director, Amazon.com.be.