Persberichten

Amazon kondigt aan dat zijn kartonnen bezorgtassen, enveloppen en pakjes nu 100% recyclebaar zijn in zijn hele Europese netwerk

Amazon kondigt aan dat zijn kartonnen bezorgtassen, enveloppen en pakjes nu 100% recyclebaar zijn in zijn hele Europese netwerk

Alle verzendverpakkingen voor levering aan klanten in Europa, d.w.z. kartonnen pakjes, zakken en enveloppen, zijn nu recyclebaar. Dit geldt voor artikelen die worden verkocht door Amazon en door verkopers die partner zijn in het Shipped by Amazon programma.

19/11/2023 | België

Klanten ontvangen hun bestellingen nu in papieren zakken, kartonnen enveloppen en geribbelde pakjes die via afvalscheiding in heel Europa gerecycled kunnen worden. Vorig jaar heeft Amazon ook het aantal producten dat in Europa wordt verzonden zonder extra verpakking met meer dan 50% verhoogd. Dankzij al deze initiatieven heeft het bedrijf naar schatting sinds 2019 in zijn Europese distributienetwerk het gebruik van meer dan een miljard plastic bezorgtassen voor eenmalig gebruik vermeden.

Daarnaast werkt Amazon samen met zijn leveranciers om ervoor te zorgen dat meer producten worden geleverd in hun originele, gemakkelijk te openen kartonnen of papieren verpakking. Die zijn recyclebaar en klaar voor verzending naar klanten, zonder dat er extra Amazon-tassen of -dozen nodig zijn. Op deze manier worden producten gewoon verzonden zodra het adreslabel is toegevoegd. Als het artikel toch nog verpakt moet worden, streeft het bedrijf ernaar om lichtere verpakkingen met de juiste afmetingen te gebruiken om afval en CO2 te beperken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de producten in uitstekende staat aankomen.

« We zijn verheugd dat ons Europese distributienetwerk nu recyclebare verpakkingen gebruikt voor bestellingen van klanten », zegt Pat Lindner, Vice President van Mechatronics en Sustainable Packaging bij Amazon. « Deze keuze maakt deel uit van onze langetermijnaanpak om een belangrijke speler te worden op het gebied van duurzaamheid. We zullen blijven investeren in innovatieve technologieën, technieken voor machine learning en nieuwe milieuvriendelijke materialen om onze verpakkingsprocessen te optimaliseren, zodat ze efficiënt zijn voor klanten en rekening houden met de planeet. »

Clare Lane, een Amazon-klant in Bristol (VK), zegt: « Ik was erg blij toen ik zag dat de pakjes in papieren zakken bij mij thuis aankwamen in plaats van in plastic verpakkingen. Ik heb de papieren zakken gewoon in de sorteerbak gedaan. Onlangs bestelde ik een nieuwe broodrooster, die in de originele verpakking van de fabrikant werd geleverd, met alleen een verzendlabel dat door Amazon was aangebracht. Dat is veel minder verpakking om weg te gooien. »

Amazon teams over de hele wereld werken voortdurend aan het verbeteren van de verpakkingen van het bedrijf. Ze gebruiken een op wetenschap gebaseerde aanpak om verpakkingen milieuvriendelijker te maken, inclusief investeringen in nieuwe materialen, processen en technologieën. Amazon test momenteel enkele innovatieve verpakkingen in Europa, waaronder 100% papieren gewatteerde enveloppen en herbruikbare bezorgtassen, en moedigt ook zijn verkooppartners aan om hun eigen verpakkingen te verminderen.

Voor elke verzending waarvoor verpakking nodig is, gebruikt Amazon een wetenschappelijke oplossing om het optimale type en formaat van de verpakking te bepalen. Met behulp van machine learning is het mogelijk om kleine producten te identificeren die geschikt zijn voor flexibele verpakkingen, zoals papieren zakken die tot 90% lichter zijn dan kartonnen dozen van vergelijkbare grootte. In de afgelopen vijf jaar hebben deze algoritmen het gebruik van kartonnen dozen met meer dan 35% verminderd. Amazon vertrouwt ook op algoritmes om ervoor te zorgen dat distributiecentra altijd de juiste mix van doosformaten hebben en om de verpakking van verzendingen met meerdere artikels te verminderen.

Verpakking is slechts een van de gebieden waarin het bedrijf innoveert en investeert als onderdeel van zijn streven om een belangrijke speler te worden op het gebied van duurzaamheid. Amazon is ook medeoprichter en de eerste ondertekenaar van The Climate Pledge, een belofte om CO2-neutraliteit te bereiken tegen 2040. Als onderdeel van dit doel is Amazon op weg naar 100% hernieuwbare energie voor al zijn activiteiten in 2025 en zijn wereldwijde vloot omvat meer dan 9.000 elektrische bestelwagens.

Lees hier het jaarlijkse duurzaamheidsrapport van Amazon voor meer informatie over de inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid.